• Den norske Opera, 03.02.2018. Foto: Yann M B Bougaran
  • Gamle Aker kirke, 13.12.2017. Foto: Yann M B Bougaran
  • Gamle Aker kirke, 13.12.2017. Foto: Yann M B Bougaran
  • Gamle Aker kirke, 13.12.2017. Foto: Yann M B Bougaran
  • Con Spirito 45 år, Majorstuen kirke 15.10.2017
  • Brussel, 21.05.2017
  • Brussel, 19.05.2017

 

Våre neste konserter er 7. og 8. april 2018.

Da inviterer vi til a cappella-konsert med ett av korlitteraturens vakreste og viktigste verk på programmet, Frank Martins Messe for dobbeltkor

Som tiåring hørte den sveitsiske komponisten Frank Martin (1890 – 1974) Matteuspasjonen for første gang. Denne musikalske opplevelsen skal ha preget ham sterkt, og lenge gikk han med en drøm om å skrive for dobbeltkor, slik Bach gjorde. I 1922, i en alder av 32, skrev han de fire første satsene Kyrie, Gloria, Credo og Sanctus. Den siste satsen, Agnus Dei, ble skrevet fire år senere.

Martin la imidlertid verket vekk uten at det ble publisert eller oppført på noe vis. Han skal ha ment at stykket var en sak mellom ham og Gud. Heldigvis kom han på bedre tanker da han rundet 70. Etter overtalelse fikk verket sin premiere på begynnelsen av 1960-tallet, og ble etter den tid stående som et av Martins mest kjente og kjære verk. Verden fikk da høre en personlig, nydelig og hengiven messe som trekker linjer fra renessansen og fram til vår tid.

Publikum vil også få høre verker av bl.a. Giovanni Pierluigi da Palestrina, Heinrich Schütz, Hubert Parry og Paul Mealor.

Inngang: Voksen 200kr / student 150kr
Gratis inngang for barn under 13 år
Betal kontant, eller med Vipps!
Billetter kan bestilles på billett@conspirito.no

 

VI SØKER NYE SANGERE FRA JANUAR 2018

Har lyst til å synge i et ambisiøst kor som har fokus på utvikling? Og kunne du tenke deg å gjøre dette sammen med en sosial og engasjert gjeng? Vi søker særlig 1. ALTER, TENORER og 2. BASSER, men er alltid interessert i å komme i kontakt med flinke sangere på alle stemmegrupper.

Du må ha en god stemme og et godt gehør, og det er en fordel om du har korerfaring og gode notelesingsferdigheter, men dette er ikke et krav.

Kammerkoret Con Spirito består av 29 dyktige ensemblesangere, og har som hovedmål å framføre kormusikk på et høyt musikalsk nivå. Vi har et variert klassisk repertoar – fra tidligmusikk til nykomponert musikk, og folketoner.

Vi øver hver onsdag kl. 18-21 i Fagerborg menighetshus på Majorstua, og kan kan friste med et høyt musikalsk nivå, varierte konsertprosjekter, og dyktige, sosiale og engasjerte medsangere ledet av vår eminente og inspirerende dirigent Ida Cecilie Holm.

Har du lyst til å være med på å løfte koret til nye musikalske høyder? Ta kontakt på e-post provesang@conspirito.no for mer info og avtale om prøvesang.

Følg Con Spirito på Facebook