Jubileumskonsert

Jubileumskonsert

Kammerkoret Con Spirito feiret i 2017 45 år siden starten i 1972, og inviterte i den anledning til festkonsert i Majorstuen kirke. Hovedverket på konserten var Francis Poulencs bejublede Gloria for sopransolist, kor og klaver. Verket ble egentlig skrevet for orkester, men vi tok heller med oss en fremragende pianist ved tangentene på denne konserten.

Gloria er et av Poulencs mest berømte verk, men fremføres ikke særlig ofte. Musikken beveger seg fra det jublende og feststemte med fanfarer og fryd til mørk og melankolsk mystikk, og både solist, kor og pianist får flust å bryne seg på med tanke på teknisk utfordrende passasjer og komponistens harmoniske krumspring.

Vi var så heldige å ha med oss sopransolist Caroline Wettergreen og pianist Ivar Anton Waagaard på denne framføringen. I tillegg til Poulencs Gloria fremførte koret flere andre stykker av bl.a. Mendelssohn, Rautavaara, Kverno og desPrez. Det var feiring, fred og frihet som var gjennomgående tema for denne kvelden, og vi hedret kormusikken og korsangen som betyr så mye for oss.

Ida Cecilie Holm, dirigent

Majorstuen kirke, søndag 15. oktober 2017 kl 18:00

45 års jubileumskonsert med Con Spirito