Julekonsert

Julekonsert

Ved denne julekonserten trakk vi linjene bakover i tid til renessansens komponister og deres musikalske tolkninger av julens budskap. Palestrina og DesPrez maler et fargerikt og mangefasettert bilde av historien om Jesu fødsel, og vi satte de gamle mesterne i perspektiv med klassiske komponisters tolkninger fra vår samtid. Briten Alexander L’Estranges Lute-book lullaby har tydelige impulser fra komponistens bakgrunn som jazzmusiker, og danske Niels LaCour gir den gregorianske hymnen Hodie Christus natus est en moderne harmonisk drakt. Publikum fikk også høre noen av de mer kjente og kjære julesangene, i lekre arrangementer av Frank Havrøy, Bjørn Andor Drage og Terje Kvam.

Vi var svært glade over å denne gangen kunne samarbeide med organist Marcus André Berg, som i tillegg til å musisere sammen med koret fremførte to egne orgelstykker. Tross sin unge alder er han allerede godt etablert i det norske musikkmiljøet, og har oppnådd stor anerkjennelse for sine prestasjoner.

Koret holdt to konserter, begge i Gamle Aker kirke onsdag 13. desember 2017: Kl 18.00 og 20.00

Ida Cecilie Holm, dirigent

Julekonsert med Con Spirito