Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem

Ein Deutsches Requiem

Ved denne konserten var vi så heldige å få være med Nordstrand Kirkekor og Orkesterkollektivet på å framføre Johannes Brahms´ Ein Deutsches Requiem.

Mer enn 130 sangere, musikere og solister fremførte det vakre Ein Deutsches Requiem av Johannes Brahms i Nordstrand kirke 28. oktober kl.19.00. Ein Deutsches Requiem er en dødsmesse («requiem») for kor, to solister og orkester. Musikken ble skrevet til trøst for de som sørger over dem de har mistet. Inntektene fra denne konserten gikk til Nordstrand kirkes orgelaksjon.

Orkesterkollektivet er et prosjektbasert symfoniorkester og består av profesjonelle musikere, musikkstudenter og amatører på høyt nivå. Trond Husebø var på denne tiden engasjert som dirigent og kunstnerisk leder og dirigerte også denne konserten. Solister var Silvia Moi (sopran) og Aksel Rykkvin (baryton). Begge har hatt internasjonal suksess, har mottatt stipend og priser, og har erfaring fra både konsert- og operascener.

Koret bestod av Nordstrand kirkekor (dir. Liv Marie Hofseth), Con Spirito (dir. Ida Cecilie Holm) samt egne prosjektsangere.

Klikk for større bilde