Vårkonsert 7. april 2019

Oh My Soul, Awake!

Det var tittelen på denne vårlige konserten med kammerkoret Con Spirito, 7. april 2019 kl 19:30 i Forstanderskapssalen på Sentralen (Øvre Slotts gate 3).

Etter en lang og mørk vinter hadde våren endelig begynt å melde sin ankomst, og kammerkoret Con Spirito med dirigent Ida Cecilie Holm inviterte til en times konsert hvor vi feiret lyset, våren og musikken. Vi hadde både romantisk og nyere repertoar på programmet, med klassiske perler av bl.a. Parry, Britten, Tavener, Pärt, Rautavaara og Saint-Saëns.

John Tavener og Emil Råberg tolker poeten William Blake i hvert sitt dikt fra samlingene Songs of Innocence og Songs of Experience. Med skrekkblandet fryd skildres tigerens dødelige perfeksjon i Råbergs intense tonesetting av diktet. The Lamb er et av John Taveners aller mest kjente og kjære korstykker, og Blakes barnlige blikk gjenspeiles i Taveners enkle og utrolig vakre komposisjon.

I Benjamin Brittens Hymn to St Cecilia (1942) tas vi med inn i en hage hvor musikkens skytshelgen, St Cecilia, sitter og synger ut mot havet. Hennes renhet og vakre sangstemme får havet til å bruse som et orgel, og fortryller kjærlighetsgudinnen Afrodite, får englene til å komme ned til jorden, og lindrer syndernes smerte i helvetes avgrunn.

Klikk for større bilde