Vårkonsert 7. april 2019

Oh My Soul, Awake!

Velkommen til en vårlig konsert med kammerkoret Con Spirito!

7. april 2019 kl 19:30 i Forstanderskapssalen på Sentralen (Øvre Slotts gate 3).

Etter en lang og mørk vinter har våren endelig begynt å melde sin ankomst, og kammerkoret Con Spirito med dirigent Ida Cecilie Holm inviterer til en times konsert hvor vi feirer lyset, våren og musikken. Det blir både romantisk og nyere repertoar på programmet, med klassiske perler av bl.a. Parry, Britten, Tavener, Pärt, Rautavaara og Saint-Saëns.

John Tavener og Emil Råberg tolker poeten William Blake i hvert sitt dikt fra samlingene Songs of Innocence og Songs of Experience. Med skrekkblandet fryd skildres tigerens dødelige perfeksjon i Råbergs intense tonesetting av diktet. The Lamb er et av John Taveners aller mest kjente og kjære korstykker, og Blakes barnlige blikk gjenspeiles i Taveners enkle og utrolig vakre komposisjon.

I Benjamin Brittens Hymn to St Cecilia (1942) tas vi med inn i en hage hvor musikkens skytshelgen, St Cecilia, sitter og synger ut mot havet. Hennes renhet og vakre sangstemme får havet til å bruse som et orgel, og fortryller kjærlighetsgudinnen Afrodite, får englene til å komme ned til jorden, og lindrer syndernes smerte i helvetes avgrunn.

Inngang: Voksen kr 200, student kr 100
Gratis inngang for barn under 13 år.

Billetter kan kjøpes på forhånd med Vipps (søk på #11469), i døra, eller ved å ta kontakt med en av sangerne i koret. NB! Begrenset antall plasser.

Klikk for større bilde