Martin: Messe for dobbeltkor

Martin: Messe for dobbeltkor

Ved denne anledningen samarbeidet Lillehammer kammerkor og kammerkoret Con Spirito om to felles konserter.

20. oktober 2019 kl 18:00 i Fagerborg kirke (Oslo)
2. november 2019 kl 18:00 i Lillehammer kirke.

Lillehammer kammerkor og kammerkoret Con Spirito, begge med dirigent Ida Cecilie Holm, inviterte til en times konsert hvor vi la hovedvekt på den sveitsiske komponisten Frank Martins verk Messe for dobbeltkor.

Martin skrev Messe for dobbeltkor da han var i 30-årene (1922-26). Først skrev han de fire første satsene Kyrie, Gloria, Credo og Sanctus. Den siste satsen, Agnus Dei, ble skrevet fire år senere. Martin la imidlertid verket vekk uten at det ble publisert eller oppført på noe vis. Martin skal ha ment at stykket var en sak mellom ham og Gud. Heldigvis kom han på bedre tanker da han rundet 70. Etter overtalelse fikk verket sin uroppførelse på begynnelsen av 1960-tallet, og ble etter den tid stående som et av Martins mest kjente og kjære verk. Verden fikk da høre en personlig, nydelig og hengiven messe som trekker linjer fra renessansen og fram til vår tid.
Korene fremfører Martins vakre messe sammen. I tillegg får publikum høre musikk av bl.a. Johann Sebastian Bach, Hubert Parry, Knut Nystedt og John Tavener.

Klikk for større bilde