Duruflé: Requiem

Nordstrand kirkekor og kammerkoret Con Spirito inviterer til stemningsfulle allehelgenskonserter med musikk til trøst og ettertanke av bl.a. Maurice Duruflé, John Tavener og Karin Rehnqvist. Konsertene måtte dessverre, på grunn av koronatiltak, utsettes fra 7. og 8. november 2020 til mars 2021.

Hovedverket under konserten er Maurice Duruflés Requiem for solo baryton, solo mezzo, en obligatstemme i cello, kor og orgel.
Duruflé (1902-1986) fikk bestillingen på Requiem i 1941, og verket ble endelig ferdig i 1947. På denne tiden var komponisten spesielt opptatt av arbeid med en orgelmesse bygget på gregorianske hymner, og han innarbeidet flere av skissene til orgelverket i Requiem. De gregorianske hymnene er hentet fra den tradisjonelle gregorianske dødsmessen, og nesten alt det melodiske materialet er basert på disse hymnene. Duruflé dedikerte messen til minnet om sin far.

Medvirkende:
Silje Vatne Heggem, mezzo
Eirik Krokfjord, baryton
Kari Nesdal Sandnes, cello
Marcus André Berg, orgel

Dirigenter:
Liv Marie Hofseth
Ida Cecilie Holm


Nordstrand kirke, lørdag 13. mars 2021 kl 19:00
Fagerborg kirke, søndag 14. eller onsdag 17. mars 2021 kl 19:00

Billetter:
Ordinær: 250
Student: 125
Barn under 13 år: Gratis
Ledsager med ledsagerbevis: 15

Konsertene er støttet av Oslo kommune og Aktivitetsmidler for kor.

NB! Maks antall i publikum vil kunne bli begrenset av koronatiltak og fysiske forhold i kirkene.

Velkommen!

Konsertplakat