Duruflé: Requiem

Nordstrand kirkekor og kammerkoret Con Spirito inviterer til stemningsfulle allehelgenskonserter med musikk til trøst og ettertanke av bl.a. Maurice Duruflé, John Tavener og Karin Rehnqvist. Konsertene er utsatt til ultimo oktober 2021.

Hovedverket under konserten er Maurice Duruflés Requiem for solo baryton, solo mezzo, en obligatstemme i cello, kor og orgel.
Duruflé (1902-1986) fikk bestillingen på Requiem i 1941, og verket ble endelig ferdig i 1947. På denne tiden var komponisten spesielt opptatt av arbeid med en orgelmesse bygget på gregorianske hymner, og han innarbeidet flere av skissene til orgelverket i Requiem. De gregorianske hymnene er hentet fra den tradisjonelle gregorianske dødsmessen, og nesten alt det melodiske materialet er basert på disse hymnene. Duruflé dedikerte messen til minnet om sin far.

Medvirkende:
Silje Vatne Heggem, mezzo
Eirik Krokfjord, baryton
Kari Nesdal Sandnes, cello
Marcus André Berg, orgel

Dirigenter:
Liv Marie Hofseth
Ida Cecilie Holm

Foreløpige datoer:


Nordstrand kirke, lørdag 30. oktober 2021 kl 19:00
Fagerborg kirke, søndag 31. oktober 2021 kl 19:00

Konsertene er støttet av Oslo kommune og Aktivitetsmidler for kor.

Velkommen!

Konsertplakat